Op 19 mei 2019 hebben wij een wandeling georganiseerd voor het goede doel!

Het volledige inschrijvingsgeld en alle giften gingen integraal naar de organisatie LEIFZUIDERKEMPEN. (meer info via www.leifzuiderkempen.be)

Wij organiseerden een tocht van 5 km en 9 km. Aan de start konden de wandelaars zelf bepalen hoeveel km ze wensten te wandelen.
Ze kregen een plannetje, een wegbeschrijving en een leuk gadget mee. Onderweg, waar de korte en lange wandeling samenkwamen, was er de mogelijkheid om de 'honger' te stillen met een appel, banaan of een stukje zelfgebakken cake...

De reacties tijdens en na de wandeling waren hartverwarmend en we hebben zelf al de vraag gekregen of we dit volgende jaar opnieuw gaan organiseren.

Via deze weg willen we iedereen nog eens hartelijk bedanken. In de eerste plaats de wandelaars en de mensen die ons gesteund hebben met een gift!
Maar tegelijkertijd wil ik de vrijwilligers ook even in de bloemetjes zetten, want zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest!
Van de wandeling uitstippelen, posters maken, info verspreiden, pijltje ophangen (en terug verwijderen), cake bakken en de standen bemannen tot het opruimen.
EEN DIKKE MERCI X

 

Waarom we op de 'Dag van de HUISARTS' gewandeld hebben?

De wereldorganisatie van huisartsen (WONCA) heeft 19 mei uitgeroepen tot Wereld Huisartsen Dag om één keer per jaar stil te staan bij iets dat voor u zo heel vanzelfsprekend is.
Een huisarts die dicht in de buurt werkt, bij u langskomt als het moet en geen ellenlange wachttijden heeft. Dat is niet overal in de wereld zo!

De huisarts staat ook voor zorg van in de wieg tot aan het graf. De weg ertussen hopen we zo gezond mogelijk te overbruggen.
 

Waarom we LEIF gekozen hebben als goed doel ? 

LEIF staat voor Levenseinde Informatie Forum, LEIF heeft tot doel  om iedereen een zo groot mogelijke kans te geven op waardige levenseindezorg.

LEIFzuiderkempen staat voor gratis dienstverlening. Want IEDEREEN heeft recht op waardige levenseindezorg. Iedereen kan langskomen met vragen rond levenseindebeslissingen, voorafgaande zorgplanning. Ook voor een gesprek, informatief of een empathisch luisterend oor kan je langskomen. Gratis en voor niks staat hun ploeg opgeleide vrijwilligers klaar om de burgers te ontvangen. Verenigingen/organisaties/groeperingen kunnen beroep doen op LEIFzuiderkempen om infosessies te komen geven, in enkele dienstencentra worden ook onthaalmomenten met hun vrijwilligers georganiseerd.

Maar deze organisatie draaiende houden kost natuurlijk wel geld. Opleiding van hun vrijwilligers, communicatiekosten, kantoormateriaal, huur van het lokaal, materiaal om opleidingen te kunnen geven,…. Dat alles is helaas niet gratis. LEIFzuiderkempen is dus afhankelijk van solidariteit en giften.
Giften blijven welkom op onderstaande rekeningnummer met vermelding van “Gift LEIFzuiderkempen Somedi”

IBAN BE93 1430 9975 1467
BIC GEBA BE BB
BANK Fintro (Fortis Bank)

HEEFT U VRAGEN?
AARZEL NIET ONS TE CONTACTEREN

015 25 89 11